resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Het vernieuwde Ons Dossier: overzicht, navigatie en gebruik

Het vernieuwde Ons Dossier: overzicht, navigatie en gebruik

Overzichtshandleiding met informatie over de belangrijkste veranderingen en handige navigatietips in Ons Dossier

Ons Administratie en Ons Dossier hebben een nieuwe uitstraling gekregen. Deze handleiding neemt je bondig mee in de veranderingen in Ons Dossier. Wil je uitgebreid kennis maken met de veranderingen? volg dan deze e-learning

Goed om te weten: functioneel verandert er vrijwel niets! Functioneel blijft het grotendeels hetzelfde. Sommige functies staan echter op een andere plek en het ziet er anders uit. Hierdoor kan Nedap in de toekomst eenvoudig verdere verbeteringen doorvoeren om het jou als gebruiker gemakkelijk te maken, met de juiste informatie op het juiste moment.

Ben je benieuwd naar de veranderingen in Ons Administratie ? Bekijk dan de handleiding Het vernieuwde Ons Administratie: overzicht, navigatie en gebruik

Nieuwe uitstraling

/topic-images/Een%20nieuw%20design%20overzichtspagina_1795.png

/topic-images/Oude%20weergave_1803.png

Nieuwe design

Oude design


Ons Klinimetrie-gebruikers herkennen ongetwijfeld het vernieuwde ontwerp. De stijl is namelijk afkomstig van Ons Klinimetrie. Je herkent de nieuwe lay-out aan de blauwe menubalk aan de linker zijde op de clientpagina's. Alle onderdelen van Ons Dossier zijn hierin terug te vinden. Aan de bovenzijde vind je de Hub-balk terug. Deze balk ken je van het Medewerkerportaal. Hierin vind je de Hub-knop, Ons Berichten, notificaties en het onderdeel Mijn Profiel terug. De lay-out van de functionaliteit op de pagina's zelf is niet veranderd.

De client-zoekpagina: navigatie en mogelijkheden

/topic-images/Landingspagina_1802.png

Het voornaamste verschil is de navigatie. Ons Dossier is nu onder meer via de Hub als aparte applicatie te benaderen via de eigen Ons-Dossier client-zoekpagina. Vanaf hier heb je de beschikking over allerlei overzichtsinformatie en kun je zoeken naar cliënten.

Navigatie

De client-zoekpagina is op verschillende manieren vanaf elk scherm in Ons Dossier met 1 klik te bereiken:

 • Via het Ons Dossier logo links boven in Ons Dossier.

 • Via het hub-icoon Dossier .

 • Via de link Clientdossier in Ons Administratie

Cliënten zoeken, taken raadplegen en overdrachtgegevens bekijken

In de handleiding Ons Dossier: Client-zoekpagina (landingspagina), beheer en gebruik lees je hoe je cliënten zoekt, taken raadpleegt en overdrachtgegevens terugvindt op de landingspagina.

Navigatie op de clientpagina

/topic-images/Een%20nieuw%20design%20overzichtspagina_1795.png

De clientpagina's bereik je:

 • Via het zoeken en selecteren van een client op de client-zoekpagina.

 • Vanaf Ons Administratie: door te klikken op de knop Clientdossier in het menu.

Het dossier van de cliënt toont aan de linkerzijde een navigatiemenu, met knoppen naar alle onderdelen van het Dossier van de cliënt. We lichten de onderdelen uit het menu hieronder stuk voor stuk toe.

Goed om te weten: de subnavigatie en functionele mogelijkheden op alle aparte Ons Dossier-pagina's is niet veranderd. Deze pagina's werken nog precies hetzelfde en ziet er hetzelfde uit.

Clientheader

/topic-images/header%20uitgeklapt_1796.png

Je vindt de nieuwe clientheader links boven in het nieuwe menu.

In de nieuwe cliëntheader vind je alle basisinformatie van de cliënt op één plek bij elkaar. Standaard is de header ingeklapt. Via Meer Info (bij ingeklapte header) en Klap in (bij uitgeklapte header) kun je de header uit- of weer inklappen. Je vindt de onderstaande informatie in de header:

 • Naam

 • Cliëntnummer

 • Waarschuwingen

 • Reanimatie-informatie

 • Adresgegevens

 • Contactgegevens

 • BSN

 • Knop om Brieven te versturen

Rapportages (voorheen dossier)

/topic-images/rapportages_1797.png

Je bereikt de pagina 'Rapportages via de knop Rapportages in het menu. De pagina Rapportages is niet veranderd. Wel vind je het nieuwe menu aan de linkerzijde en de nieuwe Hub-balk aan de bovenzijde op deze pagina's terug. Ook zie je dat de naam van de pagina veranderd is van Dossier naar Rapportages. De werking op deze pagina's is nog precies hetzelfde als voorheen.

Meer informatie over de mogelijkheden op deze pgina vind je in Ons Dossier: rapporteren

Vragenlijsten (voorheen Profiel)

/topic-images/vragenlijsten_1800.png

De pagina Vragenlijsten is niet veranderd. Wel vind je het nieuwe menu aan de linkerzijde en de nieuwe Hub-balk aan de bovenzijde op deze pagina's terug. Ook zie je dat de naam van de pagina veranderd is van Profiel naar Vragenlijsten. De werking op deze pagina's is nog precies hetzelfde als voorheen.

Meer informatie over de mogelijkheden op deze pagina vind je in Profielvragenlijsten (zoals MIC-meldingen) bij een cliënt gebruiken

(Zorg)plan

/topic-images/zorgplan_1801.png

Je bereikt het zorgplan via de knop (Zorg)plan in het menu. De pagina (Zorg)plan is niet veranderd. Wel vind je het nieuwe menu aan de linkerzijde en de nieuwe Hub-balk aan de bovenzijde op deze pagina's terug. De werking op deze pagina's is nog precies hetzelfde als voorheen.

Meer informatie over de mogelijkheden op deze pagina vind je in Zorgplannen inzien, maken, wijzigen of archiveren.

Klinimetrie

Je bereikt de pagina Klinimetrie via de knop Klinimetrie in het menu. De pagina Klinimetrie is niet veranderd. De werking op deze pagina's is nog precies hetzelfde als voorheen.

Meer informatie over de mogelijkheden op deze pagina vind je in Ons Klinimetrie: gebruik.

Documenten

/topic-images/documenten_1794.png

Je bereikt de pagina Documenten via de knop Documenten in het menu. Het onderdeel Documenten ziet er anders uit dan de andere pagina's in het vernieuwde Ons Dossier. Hier vind je bijvoorbeeld niet de vertrouwde menubalk van Ons Dossier terug, maar word je doorgeleid naar de schermen van Ons Administratie. Dit komt omdat Documenten ook vaak voor administratieve documenten ingezet wordt.

Uitleg over het onderdeel Documenten vind je in Documenten bij cliënten gebruiken.

Clientagenda

Je bereikt de pagina Clientagenda vie de knop Clientagenda in het menu. Het onderdeel Clientagenda ziet er mogelijk anders uit dan de andere pagina's in het vernieuwde Ons Dossier.

 • Heeft jouw organisatie gekozen voor de weergave van de cliëntagenda in de Ons Dossier stijl? Dan opent de cliëntagenda in de stijl van Ons Dossier.

  /topic-images/clientagenda_1883.png
 • Heeft jouw organisatie gekozen voor de weergave van de cliëntagenda in Ons Agenda? Dan opent de cliëntagenda in de kenmerkende roze stijl van Ons Agenda.

  /topic-images/clientagenda%20ons%20agenda_1793.png
Meer informatie over de clientagenda vind je in Cliëntagenda: configuratie en gebruik

Snelkoppelingen naar andere applicaties

/topic-images/snelkopelingen_1798.png

De knop Snelkoppelingen brengt jou naar een pagina met linkjes naar alle externe applicaties waar jouw organisatie snelkoppelingen voor heeft aangemaakt in Ons. Via deze pagina navigeer je eenvoudig door naar elke externe applicatie waar jij toegang toe hebt.

Dit menu wordt alleen getoond:

 • als jouw organisatie snelkoppelingen naar externe applicaties heeft ingericht

 • Als je autorisaties hebt om de snelkoppelingen in te zien en te gebruiken. Deze autorisatie worden toegekend per snelkoppeling. Je ziet dus alleen de snelkoppelingen waar jij voor geautoriseerd bent. Meer informatie over snelkoppelingen en deze autorisaties vind je in Ons Dossier: snelkoppelingen binnen het cliëntdossier

Applicatie(s)
Inhoudsopgave