resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Database van de productieomgeving naar de testomgeving kopiëren

Database van de productieomgeving naar de testomgeving kopiëren

Toelichting en uitleg over het kopiëren van een database vanuit de productieomgeving naar een testomgeving.

Met deze handeling worden gegevens van de database van de productieomgeving gekopieerd naar de testomgeving. Dit betreft ook configuratie die in bijvoorbeeld Ons Administratie gedaan is. Verderop in de handleiding kan je daar meer over lezen.

Benodigde autorisaties

Om een kopie van de database te maken is een van de volgende taken nodig:

  • Taak: Applicatiebeheer

  • Taak: Applicatie instellingen beheren

Vraag en antwoord

Navigeren

Ga in de testomgeving waar de gegevens naartoe gekopieerd dienen te worden naar Beheer Instellingen Slices . Op deze plek kunnen naast releasenotes van slices, ook de databases van de applicaties Ons Administratie en Ons Planning beheerd worden.

/topic-images/database_nedap_736.png

Door te klikken op Vervang database wordt er een nieuwe pagina geopend.

Is de knop niet aanwezig?

Het kan zijn dat de knop Vervang database niet aanwezig is. Dit komt omdat je je dan bevindt in een productieomgeving. Ga in dat geval naar de testomgeving waar je de kopie naartoe wilt kopiëren.

Staat er dat het komende aantal uur het vervangen van de database is geblokkeerd? In dit geval is er een recente kopie gestart. Om onnodig gebruik van deze functionaliteit te beperken is deze maatregel aanwezig.

/topic-images/Blokkade_vervang_database_737.png

Een melding met specifieke uitleg wordt getoond. Lees deze goed door. Door te klikken op de knop Vervang database wordt de kopie gestart.

/topic-images/Database_kopie_wachttijd_738.png

Je keert terug naar het overzichtsscherm. Hier is te zien dat je niet direct opnieuw een kopie kan starten, maar dat dit over 8 uur pas weer kan. Hierdoor is te zien dat er recentelijk een kopie gestart is.

Inhoudsopgave