resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Zelfroosteren configureren

Zelfroosteren configureren

De functionaliteit 'Zelfroosteren' dient via een ticket aan Support te worden aangevraagd bij Nedap. Dit is alleen mogelijk voor het gebruik van Zelfroosteren in de testomgeving. Wanneer het Zelfroosteren in de productie-omgeving aangezet dient te worden, moet er contact gezocht worden met de accountmanager, aangezien hier kosten aan verbonden zijn. Zodra de functionaliteit aanstaat, kunnen de benodigde instellingen geconfigureerd worden. De stappen daarvoor staan in dit artikel uitgelegd.

Configuratie in Ons Planning

Nadat Support het Zelfroosteren heeft ingeschakeld, heb je de mogelijkheid om voor de V&V teams het Zelfroosteren aan te zetten en in te richten.

  1. Selecteer in het hoofdmenu in Ons Planning het betreffende team. In dit geval kiezen we voor het team 'V&V de Sloot'.

  2. Klik op Mijn team instellingen.

Teaminstellingen

In het overzicht van de teaminstellingen heb je verschillende mogelijkheden. Hieronder lichten we de instellingen van het Zelfroosteren toe.

/topic-images/Zelfroosteeren-teaminstellingen_847.png

Wanneer je klikt op "Wat mogen teamleden met dit team doen?" verschijnen er verschillende opties waarvan je de instellingen kan aanpassen. Het vinkje 'Zelfroosteren' dien je aan te vinken wanneer je Zelfroosteren wilt activeren voor dit team.

Vervolgens zie je 4 verschillende fases met invoervelden ervoor. Hier kan aangegeven worden hoeveel weken de fase duurt. Tevens geeft het de kleur aan, zoals deze ook in het zelfroosterscherm in het Medewerkerportaal wordt weergegeven.

Zie Toelichting op Zelfroosteren voor meer informatie over de verschillende fases.

De huidige week telt niet mee in het aantal ingestelde weken. De telling van de weken begint dus op de eerstvolgende maandag om 00:00 uur.

Volgens de cao's moet het rooster 4 weken vooraf bekend zijn.

Ingangsdatum

Wanneer je start met het zelfroosteren dien je voor het betreffende team aan te geven op welke datum het zelfroosteren van start zal gaan. Dit dient een maandag in de toekomst te zijn. (Zodra een maandag in het verleden wordt ingevoerd, zal zelfroosteren geactiveerd zijn in de eerstvolgende week).

Op het moment dat men start met het zelfroosteren zullen de komende weken, tot de week waar gestart wordt met het zelfroosteren, getoond worden als gesloten fase. Dit omdat de nabije weken wel ingeroosterd zijn door de planners, terwijl ook het zelfroosteren in de weken daarna, mogelijk moet zijn. Vanaf die week zullen de fases getoond worden, zoals deze ingesteld zijn.

Instellen van deskundigheden

Bij het zelfroosteren kan de medewerker inschrijven op diensten van de eigen deskundigheid of een lagere deskundigheid. Het is daarvoor van belang om een hierarchie aan te brengen in de deskundigheden. Zie ook: Hiërarchie van deskundigheden configureren in Ons Planning.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave