Releasebeleid Ons Administratie en Ons Planning

Releasedatums functionele versies

Versie Test Installatie productie
    early adopters early majority late majority
  2021.7 14 sep 21 sep 5 okt 19 okt
  2021.8 26 okt 2 nov 16 nov 30 nov
  2022.1 4 jan 11 jan 25 jan 8 feb
  2022.2 15 feb 22 feb 8 mrt 22 mrt
  2022.3 29 mrt 5 apr 19 apr 3 mei
  2022.4 10 mei 17 mei 31 mei 14 jun
  2022.5 21 jun 28 jun 12 jul 26 jul
  2022.6 2 aug 9 aug 23 aug 6 sep
  2022.7 13 sep 20 sep 4 okt 18 okt
  2022.8 25 okt 1 nov 15 nov 29 nov

Minor (functionele) versies

Elke zes weken verschijnt een nieuwe minor versie met functionele wijzigingen en verbeteringen. De versie wordt op een vast moment beschikbaar gesteld op testomgevingen en komt vervolgens verdeeld over drie klantgroepen gefaseerd op productieomgevingen beschikbaar (zie bovenstaande tabel).

Test (& Webcast)

Hier worden datums genoemd waarop de versie op de testomgevingen geïnstalleerd wordt. Ook wordt op deze dag vaak de webcast gehouden. Een overzicht van de geplande en opgenomen webcasts kun je hier vinden.

Installatie op productieomgevingen

Hier worden datums genoemd waarop de versie op productieomgevingen geïnstalleerd wordt.

Adopter-groep

Functionele versies zijn op verschilende momenten voor verschillende klanten beschikbaar. Als eerste de early adopters, daarna de early majority en late majority. Het is mogelijk om aan te geven om een versie op een eerder of later moment te installeren.

Bugfix-versies

Bugfix-versies worden wekelijks geïnstalleerd, met daarin oplossingen voor softwarematige fouten en heel kleine aanpassingen.

Ons Aankondigingen

Wij gebruiken Ons Aankondigingen om alle functionaliteit en bugfixes in onze applicaties aan te kondigen. Voor Ons Administratie en Ons Planning gebruiken wij aanvullende functionaliteit om per releasegroep de juiste installatiedatum weer te geven.

Bekijk de algemene update-uitgangspunten