Releasebeleid Ons Administratie en Ons Planning

Releasedatums functionele versies

Versie Test Installatie productie
    early adopters early majority late majority
2023.7 12 sep 19 sep 3 okt 17 okt
2023.8 24 okt 31 okt 14 nov 28 nov
----- ----- ----- ----- -----
2024.1 2 jan 9 jan 23 jan 6 feb
2024.2 13 feb 20 feb 5 maart 19 mrt
2024.3 26 mrt 2 apr 16 apr 30 apr
2024.4 7 mei 14 mei 28 mei 11 jun
2024.5 18 jun 25 jun 9 jul 23 jul
2024.6 30 jul 6 aug 20 aug 3 sep
2024.7 10 sep 17 sep 1 okt 15 okt
2024.8 22 okt 29 okt 12 nov 26 nov
2024.9* 19 nov 26 nov 10 dec 17 dec
----- ----- ----- ----- -----
2025.1 31 dec 7 jan 21 jan 4 feb

* Versie 2024 kent - onder voorbehoud - een aanvullende 2024.9-versie. In het verleden hanteerden wij voor de laatste versie een cyclus van 10 weken. Door onder voorbehoud een 2024.9-versie te gebruiken, behouden wij de flexibiliteit om die cyclus op te delen in 4 (2024.8) en 6 weken (2024.9). Mogelijk valt deze versie in de loop van 2024 alsnog weg.

Minor (functionele) versies

Elke zes weken verschijnt een nieuwe minor versie met functionele wijzigingen en verbeteringen. De versie wordt op een vast moment beschikbaar gesteld op testomgevingen en komt vervolgens verdeeld over drie klantgroepen gefaseerd op productieomgevingen beschikbaar (zie bovenstaande tabel).

Test (& Webcast)

Hier worden datums genoemd waarop de versie op de testomgevingen geïnstalleerd wordt. Ook wordt op deze dag vaak de webcast gehouden. Een overzicht van de geplande en opgenomen webcasts kun je hier vinden.

Installatie op productieomgevingen

Hier worden datums genoemd waarop de versie op productieomgevingen geïnstalleerd wordt.

Adopter-groep

Functionele versies zijn op verschillende momenten voor verschillende klanten beschikbaar. Als eerste de early adopters, daarna de early majority en late majority. Het is mogelijk om aan te geven om een versie op een eerder of later moment te installeren.

Bugfix-versies

Bugfix-versies worden wekelijks geïnstalleerd, met daarin oplossingen voor softwarematige fouten en heel kleine aanpassingen.

Ons Aankondigingen

Wij gebruiken Ons Aankondigingen om alle functionaliteit en bugfixes in onze applicaties aan te kondigen. Voor Ons Administratie en Ons Planning gebruiken wij aanvullende functionaliteit om per releasegroep de juiste installatiedatum weer te geven.

Bekijk de algemene update-uitgangspunten