Vanaf 3 maart specifieke autorisatie vereist voor koppelen mobiele apparaten

04-02-2021

Gebruikers moeten vanaf 3 maart 2021 over een speciale autorisatietaak beschikken om een mobiel apparaat aan hun Ons-account te kunnen koppelen. Het gaat om de taak ‘Mobiel apparaat koppelen’. Het ontkoppelen van een mobiel apparaat blijft gewoon mogelijk zonder deze autorisatietaak.

Let op! De taak is ook vereist voor gebruikers die de app willen koppelen via een gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie (een veelgebruikte werkwijze voor b.v. ZZP’ers in de zorg en voor organisaties die werken met gedeelde apparaten).

Gevolgen voor bestaande gekoppelde apparaten
De wijziging heeft geen gevolgen voor reeds gekoppelde mobiele apparaten. Deze blijven gewoon gekoppeld. Het koppelen van een nieuw of ontkoppeld mobiel apparaat is per 3 maart 2021 echter niet meer mogelijk als gebruikers vanaf dan niet over de nieuwe autorisatietaak beschikken.

Meer informatie
Raadpleeg voor meer informatie over de aanpassing: