Stopzetting ondersteuning iOS 12 vanaf 1 maart a.s.

16-12-2021

Vanaf 1 maart a.s. verhogen wij de minimaal vereiste versie voor onze mobiele (iOS)-apps van iOS 12 naar iOS 13. Versies ouder dan iOS 13 worden dan niet meer ondersteund door onze mobiele iOS-apps.

Wat betekent dit?
Alleen apps die draaien op iOS 13 of hoger kunnen vanaf dan nog voorzien worden van onze updates. Apps die draaien op een apparaat met iOS 12 (of ouder) worden niet meer voorzien van onze beveiligings-, bugfix- en functionele updates. Deze apps werken nog wel, maar zijn door het gebrek aan nieuwe updates niet meer veilig. Ook kunnen gebruikers hierdoor probleemoplossingen en nieuwe functionaliteiten niet meer benutten.

Ondersteuningsbeleid iOS
In de komende jaren zullen wij het minimaal vereiste besturingssysteem voor iOS verder verhogen. Wij hanteren hierbij de werkwijze om altijd de laatste drie iOS-versies te ondersteunen. Concreet betekent dit dat er voor 2023 een verhoging gepland staat naar iOS 14 en voor 2024 naar iOS 15. Meer hierover lees je in onze systeemeisen en ondersteuning.

Advies over te nemen acties
Adviezen rondom eventueel te nemen acties en meer informatie over de aanpassing is te vinden in deze mailing die op 16 december uitgestuurd is.