resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.

Stapsgewijze wijziging naar Android 8.0 als minimaal vereiste versie besturingssysteem Android

06-01-2021

Vanaf 1 juni 2022 wijzigt de minimaal vereiste versie voor alle Android-apps naar Android 8.0. De aanpassing is noodzakelijk om de veiligheid van de gegevens in de apps ook de komende jaren te kunnen blijven garanderen: Google biedt geen ondersteuning meer voor Android 7. Ook zijn er belangrijke veiligheidsaanpassingen doorgevoerd in Android 6, 7 en 8, die ook van belang zijn voor de veiligheid van onze apps.  

Overgang in twee stappen
De overgang naar Android 8.0 wordt in twee stappen over een langere tijdsperiode ingezet:

  1. Vanaf 1 juni 2021 geldt dat kleine bugs die specifiek binnen Android 5, 6 of 7 voorkomen, niet meer verholpen zullen worden. Wel worden de apps op deze Android-versies nog steeds voorzien van beveiligingsupdates en van updates met grotere (functionele) wijzigingen.
  2. Vanaf 1 juni 2022 geldt dat de ondersteuning voor Android 5, 6 en 7 volledig wordt stopgezet. Apps op deze Android-versies ontvangen vanaf dan geen updates meer. Het gebruik van deze versies wordt vanaf dan actief ontraden.

Advies: toewerking naar modern mobiel applicatielandschap
Met de stapsgewijze opzet - verdeeld over ruim een jaar - willen wij zorgorganisaties voldoende tijd bieden om toekomstbestendige moderniseringen door te voeren in het mobiele applicatielandschap.